Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2011 23:56 - за родната полиция, за родната държава, за родните малцинства
Автор: miacalmia Категория: Регионални   
Прочетен: 2841 Коментари: 11 Гласове:
6

Последна промяна: 19.07.2011 00:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Днес, мили приятели, у дома, на двора, посред бял ден влязоха бандюги и изнесоха една ръчна количка и една чугунена наковалня. Аз живея в София, в къща с двор, на границата с панелния комплекс Люлин - срещу двора ми се намира осем етажен люлински жилищен блок.
Мили ми приятели, изобщо не ми пука за въпросната наковалня и за ръчната количка, с която собственоръчно са изнесли тежката поне 20 кг наковалня. Не са кой знае каква загуба за мен и за семейството ми. Ще ги преживеем някакси. Но вероятно точно на това разчита и родната полиция, родното МВР и като цяло родната държава. Та затова на сигнала за грабеж, подаден от мъжа ми на 112, откликнаха след много часове двама униформени, които така и не разбрах за какво бяха дошли. Гледаха ни странно след като разбраха за каква дреболия сме им загубили времото да ги викаме и на предложението на мъжа ми да отидат всички заедно до близкия 24/7 пункт за вторични суровини, където е 99,9% сигурно, че ще бъде открита наковалнята и металната част от количката, ония реагираха сякаш ги караме да ходят на Луната. А всъщност не е ли това единствената разумна постъпка, която биха предприели властите във всяка една нормална държава?! ...Ако въобще в нормалните държави съществува институцията "пункт за вторични суровини", разбира се... Като стана ясно, че няма подобна практика да се ходи по близки пунктове за вторични суровини, следващият въпрос към нас беше "Ще подадете ли жалба?". Не е ли абсурдистично, а? Не е ли налудничаво абсурдистично да очакват от теб да ходиш до близкия пункт на МВР в работно, т.е. невъзможно за теб време, да си губиш времето да пишеш по разни формуляри разни нищо незначещи неща, за да помогнеш на ченгетата да си отчетат работната заетост за месеца и да си получат абслолютно с нищо незаслужените заплати, при положение, че те отказват да направят единственото разумно и резултато-ориентирано в този случай посещение - в близкия пункт за вторични суровини, и то веднага, в същия ден и час след кражбата! Където да открият откраднатите вещи, да принудят собственика да посочи крадеца под риск от обвинение в съучастие и да заловят същия този крадец още същата вечер, да го шибнат в ареста, да го осъдят по бързата процедура на 3 месеца обществено полезен труд и да го пратят да се труди ... чукайки да речем камъни, на магистрала Люлин примерно... Дали след тези три месеца ще посегне да краде отново?!
Твърде много реторични въпроси, нали?!  След като всички знаем, че нашият герой ще си легне безнаказан и днес, и утре, и вдругиден и до края на живота си ще се прехранва - с негласната благословия на ОНИЯ ГОРЕ - от кражби  - в моя, в твоя, в неговия, в нейния, в нашия, във вашия, та дори накрая и в ТЕХНИЯ дом (рано или късно дори високите им зидове и видеонаблюдението ще се окажат импотентни срещу безпрардонните набези на една абсолютно безнаказана прослойка, която вече се е самозабравила и не знае къде се намира).
Кажете ми, вие какво бихте направили на мое място? Не говорим за 30-те килограма желязо, а за нарушената неприкосновеност на дома ви, която се третира като съвсем стандартно и неподлежащо на санкция явление в Булгаристан?
Имате ли идеи, споделете ги моля!
Как да ГИ накараме да разберат, че не можем да ГИ търпим повече? Не говоря за мангалите (те са примитиви, които се разпростират точно в рамките на позволеното, така както плевелта в необработената с хербецид нива), а за родната полиция, родното МВР, родната държава и т.нар. държавници?



Гласувай:
6



1. anikolarova - Izob6to ne me u4udva
19.07.2011 00:08
To4no na Velikden me napadna edin pred vhoda i mi otkradna 4antata.Dobre,4e kliu4ovete mi ostanaha v racete,ta uspqh da se pribera pone.Zvanq v policiqta ot stacionarniq telefon,obqsnqvam vsi4ko,kak izglejda 4oveka,s kakvi drehi e oble4en,nakade e oti6al-kvartal,blok.Dejurnata mi zaqvqva,4e trqbva da otida na mqsto da podam jalba.Kazvam-Gospojo,nqmam mob.telefon,saotvetno i nomera,nqmam pari,s kakvo da doida?Ami kom6ii nqmate li,zvannete na nqkoi-tova be6e otgovora.Takova ne6to patrulka da se izprati izob6to ne se spomena.Kato ne im se tarsi,pone men da bqha vzeli.Tova v druga darjava dali 6te stane???Sram i pozor sa pove4eto,rabote6ti v policiqta!Za tova prestapnicite nqmat strah ot ni6to!
цитирай
2. miacalmia - рибата се вмирисва откъм главата
19.07.2011 00:13
Аз не мога да си представя, че ако имаше воля за решаване на проблема с престъпността горе, по високите етажи, това безхаберие би се толерирало! Смятам, че е преднамерена държавна политика, а това е отчайващо!
цитирай
3. konstant7 - Привет !
19.07.2011 01:59
"Криминалните да не се притискат-те са социално близки "....Нищо ново.
Идеи , ето даже две :
Пей си песничката на Веско "Родната полиция ни пази.....
Иди на жълтите павета и вземи жълто паве в ръка....

Поздрави !
цитирай
4. filipgeorgiev - има само един начин
19.07.2011 11:26
да изискваме законите да се спазват и налагат еднакво за всички, та ако и да трябва като гърците да стачкуваме 40-50-60 дни.
а за полицията ще ви дам и друг пример пак от софия. докато патрулката се промъква по едната улица, каруцата необезпокоявана от никого се измъква през разградения плац срещу ВВУ в Суходол с натоварена разкостената вишка на бившите военни складове. идилия.
цитирай
5. miacalmia - до има само един начин
21.07.2011 13:14
filipgeorgiev написа:
да изискваме законите да се спазват и налагат еднакво за всички, та ако и да трябва като гърците да стачкуваме 40-50-60 дни.
а за полицията ще ви дам и друг пример пак от софия. докато патрулката се промъква по едната улица, каруцата необезпокоявана от никого се измъква през разградения плац срещу ВВУ в Суходол с натоварена разкостената вишка на бившите военни складове. идилия.

Съмнявам се, че със стачки може да се постигне нещо.
От тях полза имат само лидерите, които са ги организирали - просто те подменят текущите лидери и респективно "си взимат своето".
Държавните ни институции и присъщите им функционалности могат да се push-ват само отвън. Може би трябва да вдигаме колкото се може повече врява по европейски инсититуции, съдилища... , с цел да принудим българската държава да се държи като европейска. Но конкретните стъпки не са ми ясни.
цитирай
6. kass - miacalmia
22.07.2011 10:15
http://vbox7.com/play:97222f52

Без коментар!
цитирай
7. miacalmia - to kass
22.07.2011 10:39
Чувала съм, че това е масова практика из всички РПУ-та в БГ. Каквото и да ти откраднат - ако ченгетата случайно съумеят да го издирят, то никога не се връща на собственика, а се разграбва от самите ченгета... Не знам дали висшите полицейски среди в Европейския съюз, дето награждават нашия премиер с какви ли не ордени за заслуги по борба с международната престъпност имат идея за тези дребни кокошкарски практики на родната ни полиция и как би им се отразило, ако знаеха..., но нещо трябва да правим, така щото това да стане публично достояние не само в рамките на нашата държава, а навън. Бойко Борисов много ясно показва, че го е грижа само за мнението на външните. Ако някой външен му набие канчето, само тогава има шанс той да набие канчето на тия по веригата надолу от него...
цитирай
8. анонимен - ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ, ДОСТОЙНО, ДОБРЕ И СЕГА В БЪЛГАРИЯ!
23.07.2011 02:05
Предлагам ви да напишем това на бюлетината.
Мен също ме обраха. Всъщност всеки който пожела ме ограби.
Скъсах се да пиша жалби, дори и омбудсмана притесних.
Никоя държавна институция не си направи труда да защити правата ми.
Нагло ми се подиграха, задето си въобразявам, че имам права.
цитирай
9. miacalmia - до agata66
25.07.2011 10:46
Ако го направехме масово, би било чудесно.
Имам предвид едно 100-200 хиляди души да напишат една и съща реплика върху бюлетината на следващите избори, така че да не може да се прикрие като незначителен факт... Реплика от типа на "гласувам за нов тип държавна власт, която защитава неприкосновеността на моята частна собственост и пространство".
Един такъв акт би бил хиляди пъти по-полезен от стачки и демонстрации и вместо да дава първоначално ускорение на поредния "комсомолски секретар" - лидер на стачка, просто би заявил на глас, че болшинството в тая държава не желае повече да живее извън защитата на закона.
цитирай
10. анонимен - purchase backlinks backlink building service
04.08.2011 12:38
how to get backlinks seo info <a href=http://xrumerservice.org>backlinks</a> need backlinks
цитирай
11. анонимен - backlink service
17.08.2011 22:14
I think this is one of the most important information for me. And i am glad reading your article. But should remark on few general things, The website style is perfect, the articles is really nice
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: miacalmia
Категория: Лични дневници
Прочетен: 25021
Постинги: 6
Коментари: 12
Гласове: 24
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930